TL
TL
TL

A Haber

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

A Haber Tarihçe

 

Kuruluşundan beridir izleyici kitlesini giderek arttıran A Haber, Türkiye’nin en çok izlenen haber kanalları arasındadır. Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki kanal, 24 Nisan 2011 tarihinde ilk test yayınını gerçekleştirmiştir. 25 Nisan 2011 tarihinde özgün yayına başlayan A Haber’in içeriklerinin büyük kısmını haberler oluşturmaktadır.

Kanalın genel merkezi İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Güzeltepe semtinde yer almaktadır. Radyo Turkuvaz’ın isim değiştirmesiyle kurulan A Haber Radyo kanalı üzerinden işitsel yayın yapmaktadır. A Haber kanalı Türkiye’nin HD yayın yapan ilk, 16:9 formatında yayın yapan ikinci kanalıdır. ATV, A Spor, A News, A Para, minikaGO, minikaÇocuk, Vay TV ve A 2 kardeş kanallarıdır.

“Haberin Kanalı” sloganını kullanan A Haber, 1080i (HDTV) resim formatını kullanmaktadır. 1995-2006 yıllarında yayın yapan Yeni TV ve 2007-2014 yıllında yayın yapan Yeni Asır TV’nin üzerinden kurulmuştur. A News kanalı üzerinden İngilizce haber yayını yapmaktadır. Kamusal anlamda ikinci, özel anlamda ise ilk İngilizce uluslararası yayın yapan kanaldır. Kanal sosyal medya ve video platformlarında da aktiftir.

 

A Haber Programları

 

Gündem Programları

 

A Haber gündem programları ile son dakika gelişmelerinden haberdar olabilir, en yeni olayları sıcağı sıcağına takip edebilirsiniz. Çeşitli canlı yayınlar ile anlık olarak gündem hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Gündemin çarpıcı başlıklarının değerlendirildiği, uzman konukların görüşlerine yer verildiği farklı programlar izleyebilirsiniz.

Memleket meselelerinin masaya yatırıldığı gündem odaklı programlar ile perde arkası hakkında fikir sahibi olabilirisiniz. Ülke ve dünya çapındaki son gelişmeleri alanında başarılı sunuculardan dinleyebilirsiniz. Günün çeşitli saatlerine yayılarak yayınlanan bültenleri takipte kalabilir ve gündeme daima yakın olabilirsiniz.

 

Belgesel Kuşağı Programları

 

A Haber kanalı kendi yayın çizgisini koruyarak çeşitli belgesel programları yayınlamaktadır. Belgeseller çoğunlukla yakın ve uzak tarihin tozlu raflarını, geçmişte yaşanan dönüm noktası niteliğindeki olayları ekranlara taşımaktadır. Çoğunlukla ciddi meseleleri konu edinen A Haber belgesel kuşağını takip ederek gerçeklere farklı bir bakışla yaklaşabilirsiniz.

 

Spor Programları

 

A Haber yayın hayatına başladığı andan itibaren haber içerikleri ile gündeme gelmesinin yanı sıra, spor alanında da önemli çalışmalar yapmıştır. Ülkenin ve dünyanın önemli spor müsabakalarını HD kalitesiyle ekranlara getirmiştir.

 

İnsanı Konu Edinen Programlar

 

Bellek konusuna büyük önem veren A Haber kanalı, çeşitli insan ve yaşam öykülerini konu edinen programlar yayınlamaktadır. Tarihe küçük ya da büyük bir şekilde etki etmiş şahsiyetlerin öykülerini A Haber programları içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca memleketimizin unutulmaya yüz tutmuş değerleri veya bir şekilde ülkenin kalbine dokunmayı başarmış insanların hikâyelerini izleyebilirsiniz.

 

A Haber Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 32. Kanal (SD)
  2. Digiturk 332. Kanal
  3. Tivibu 35. Kanal
  4. D-Smart 38. Kanal
  5. Türksat 4A Uydusu (SD) (12503 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 5/6)
  6. Türksat 4A Uydusu (HD) (12503 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 5/
  7. Kablo TV 56. Kanal (SD)
  8. Kablo TV 8. Kanal (HD)
  9. Vodafone TV 44. Kanal
  10. Türksat 4A Uydusu (A Haber Avrupa) (11883 Mhz, Vertical (V), 4800 Symbol, 5/6)

 

Künye

 

Kanalın bağlı bulunduğu şirketin ismi Turkuvaz Medya Yayın Hizmetleri A.Ş. şeklindedir. Kanalın kuruluş dönemlerinde genel yayın yönetmenliğini Erdoğan AKTAŞ yürütmüş, sonrasında görevi Cengiz ER devralmıştır. 2013 yılında ise kanalın genel müdürlük görevine Abdulhalik ÇİMEN geçmiştir. Kanalın diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Sorumlu Müdür: Şefik ÇALIK

İzleyici Temsilcisi: Okan ESEN

Telefon: +90 212 354 3000

Telefon: 444 88 81

WhatsApp: +90 505 188 1000

Fax: +90 212 354 4659

E-Posta: [email protected]

E-Posta: [email protected]