TL
TL
TL

A Para

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

A Para Tarihçe

 

Türkiye’nin ekonomi haberleri konusunda önde gelen kanallarından olan A Para, büyük bir takipçi kitlesine sahiptir. A Haber kanalının bağlı bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu çatısı altında kurulmuştur. 1 Haziran 2017 tarihinde test yayınlarına başlayan kanal, 1080i resim formatını kullanmaktadır. 17 Eylül 2018 tarihinde ise ulusal alanda özgün yayın yapmaya başlamıştır.

Facebook ve Twitter platformları üzerinde etkin olan kanal, web sitesi üzerinden etkileşimi durdurmuştur. İnternet haberciliğine Sabah Gazetesi’nin web sayfası üzerinden devam etmektedir. Bu açıdan Sabah Gazetesi’nin ekonomi organı şeklinde bir görünüm sunmaktadır. Fakat televizyon yayıncılığı olarak özgün çizgisini sürdürmektedir. Ekonomi meraklılarının ilgisini çeken kanal, yatırım riskleri ve önerileri konusunda değerlendirmeler yapmaktadır.

Türkiye ve yurt dışı piyasaları hakkında analizler sunan kanal, ekonomi üzerine ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin tercihidir. Piyasalar, döviz, altın, borsa, kripto paralar, tahvil, bono, repo gibi değerler hakkında haberlere yer vermektedir. Yalın bir üslubu benimseyen kanal, yatırımcıları ve yatırım yapmayı düşünenleri ekran başına davet etmektedir.

A Para kanalının açılabilmesi için 27.03.2017 tarihinde ekonomi yayıncılığını içeren yeni bir şirket kurulmuştur. ATV, A Haber, A News, A Spor, Vav TV, A 2, minikaGO ve minikaÇOCUK kardeş kanalları arasındadır. A Para kanalı sadece HD formatta yayın yapmaktadır. Bu açıdan A News kanalı ile benzerlik göstermektedir.

 

A Para Programları

 

Ekonomi Haberleri

A Para bültenlerinin büyük bir kısmını ekonomi haberleri oluşturmaktadır. Kanalın ekonomi haberleri salt para piyasaları odaklı değildir. Güncel kur bazındaki değişimlerin yanı sıra çeşitli sektörler üzerinden değerlendirmeler sunmaktadır. Geniş bir bakış açısı oluşturma amacıyla hazırlanan haber programlarında alanında başarılı isimler sunucu olarak yer almaktadır.

A Para haber bültenleri teknoloji, bilim, sağlık, spor, medya gibi alanlara ekonomi üzerinden yaklaşmaktadır. Yayınlamış olduğu bültenler ile önemli bir görev üstlenen kanal, günün ilk saatlerinden gece saatlerine kadar haber akışı sağlamaktadır.  A Para, diğer ekonomi kanallarına göre farklı bir yayın politikası izlemektedir. Özellikle Türkiye’de yapılan yatırım ve projelere önemli bir yer ayırmaktadır.

Ekonomi Programları

A Para ekonomi programları, haber bültenlerinden farklı olarak bir moderatör ve konuşmacılar eşliğinde gerçekleşmektedir. Alanında başarılı ekonomist ve akademisyenlerin konuk olarak ağırlandığı programlarda ciddi meseleler üzerine tartışılmaktadır. Sohbet ağırlıklı olan bu yayınlarda gündemdeki ekonomiye ilişkin değişimler değerlendirilmektedir. Üretim ve tüketim faaliyetleri masaya yatırılarak bir gelecek tahayyülü sunulmaktadır.

A Para kanalı, finans sektörüne farklı bakış açılarıyla yaklaşmaktadır. Tarım, teknoloji, enerji kaynakları, emlak piyasaları gibi çok sayıda konuyu finansal açıdan değerlendiren programlar yayınlanmaktadır. Haftanın tümünü kapsayacak şekilde yayınlanan programlar, yatırımcılara bir yol haritası sunmaktadır. Ayrıca ülkemiz açısından sahip olunan kaynakların korunması ve arttırılması çabaları kanalın odak noktaları arasındadır.

 

Diğer Programlar

 

Kanal, her ne kadar ekonomi odaklı olsa da çizgisinin dışına çıkmadan farklı alanlarda da programlar sunmaktadır. İnsanı konu edinen, girişimcilik ve başarı yolculuğu gibi konularda yayınlar bulmak mümkündür. Ayrıca dijitalleşme, teknoloji, iş dünyası ve markalaşma üzerine de programlar yayınlanmaktadır. A Para, yayınlamış olduğu programlara kısa süreler ayırarak yayın akışı açısından dinamik bir görünüm çizmektedir.

 

A Para Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 43. Kanal
  2. Tivibu 44. Kanal
  3. D-Smart 52. Kanal
  4. Türksat 4A Uydusu (11999 Mhz, Vertical (V), 11666 Symbol, 3/
  5. Kablo TV 77. Kanal
  6. Turkcell TV+ 48. Kanal

 

Künye

 

Şirket İsmi: Turkuvaz Ekonomi Televizyon Yayıncılığı A.Ş.

Telefon: +90 212 354 3000

Fax: +90 212 354 4659

E-Posta: [email protected]

Adres: Güzeltepe Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. B Blok No: 29/1/1 Eyüpsultan İSTANBUL