TL
TL
TL

Akit Tv

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Akit TV Tarihçe

 

Akit TV, yayın hayatına 2015 yılının Şubat ayı içerisinde internet üzerinden başlamıştır. Türkiye’nin özel kanallarından birisi olan kanal, 29 Nisan 2015 tarihinse uydu yayına geçiş yapmıştır. 12 Eylül 1993 tarihinde kurulan Yeni Akit Gazetesi’nin televizyon ayağını oluşturmaktadır. Akit Medya Grubu bünyesindeki şirketin sahibi Mustafa Karahasanoğlu’dur.

Akit TV, kuruluşundan bu yana “İnananların Ekranı Milletçe İzliyoruz” sloganını kullanmaktadır. Kanalın genel merkezi İstanbul ilinin Küçükçekmece ilçesinde yer almaktadır. 576i (16:9 SDTV) ve 1080i (HDTV) resim formatlarını kullanan kanalın HD yayını bulunmaktadır. Ayrıca web sitesi üzerinden internet gazeteciliğine devam etmektedir.

Sosyal muhafazakâr bir çizgide ilerleyen kanalın içeriklerinin büyük bir kısmını haberler oluşturmaktadır. Fakat zamanla içerik zenginliğini arttırmış, farklı alanlardaki konulara da ağırlık vermeye başlamıştır. Kuruluşundan bu yana çeşitli şekillerde gündeme gelen kanal, zamanla dilini yumuşatmıştır. Kanala sosyal medya hesaplarından ve video platformları üzerinden ulaşmak mümkündür.

 

Akit TV Programları

 

Haber Odaklı Programları

Akit TV yayın akışı içerisinde günaydın haberlerinden manşetlere, öğle haberlerinden gün ortasına, ana haberlerden gece ajandalarına çok sayıda bülten yer almaktadır. Çeşitli aralıklarla haber aktaran kanal, bültenlerini tüm güne yaymaktadır. Günün her saatinde gündeme dair gelişmelerin aktarıldığı haber programlarına rastlamak mümkündür. Hafta boyunca alanında başarılı sunucuların yer aldığı haber programları yayınlanmaktadır. Hafta sonlarında ise farklı isimlerin anlatımıyla haber akışı devam etmektedir.

 

Aile ve Eğitim Programları

 

Akit TV içerisinde yer alan aile programlarında; aile içi problemlerden çözüm yollarına, evliliklerdeki sorunlardan çocukların yetiştirilmesine kadar çeşitli sayıda konu işlenmektedir. Dini ve ahlaki bakış açısı göz önünde bulundurulan bu programlarda kariyere, medeniyete, kişilik gelişimine, dijital dünyaya ve çok daha fazlasına değinilmektedir.

Kanalın yayın akışı içerisinde çeşitli eğitim odaklı programlara da yer verilmektedir. Sınav stresi yaşayan öğrencilere, kariyer planlaması yapan gençlere, henüz yolun başındaki çocuklara ve ebeveynlere yönelik olan bu programlar daha çok bilgilendirme amaçlıdır. Sınav veya eğitim motivasyonu kazanmak isteyen öğrencilere pratik ipuçları sunulmaktadır.

Spor ve Sağlık Programları

 

Haftanın çeşitli gün ve saatlerinde yayınlanan spor programları, ülke ve dünya futbolunun nabzını tutmaktadır. En son müsabakaları, transferleri ve spor dünyasındaki gelişmeleri aktaran programlarda tanınmış isimler yorumcu olarak yer almaktadır. Sağlık alanında ise beslenme, diyet, ruh sağlığı, sağlıklı yaşam gibi konularda önemli ayrıntılara değinilen programlar yayınlanmaktadır.

 

Diğer Programlar

 

Akit TV kuruluşundan bu yana program içerikleri sürekli olarak güncellemekte ve zenginleştirmektedir. Böylelikle geniş bir program yelpazesine sahip olmuştur. Akit TV programları arasında dini konularda, geçmiş, gelecek ve tarih konularında, sinema ve belgesel alanında, sosyal hayata dair yayınlar bulmak mümkündür.

 

Akit TV Nasıl İzlerim?

 

  1. Tivibu 45. Kanal
  2. D-Smart 101. Kanal
  3. Türksat 4A Uydusu (HD) (12685 Mhz, Horizontal (H), 27500)
  4. Kablo TV 65. Kanal (HD)
  5. Turkcell TV+ 59. Kanal

 

Künye

 

Kanalın bağlı bulunduğu şirket ismi Akit Televizyon ve Radyo A.Ş. şeklindedir. Kanalın yönetim kurulu başkanlığını Nuri KARAHASANOĞLU yürütmektedir. Bir dönem haber editörlüğünü İbrahim KESKİN yapmıştır. Şu sıralar haber editörü olarak Muharrem COŞKUN görev almaktadır. Kanalın diğer künye bilgileri ise şekildedir:

 

Genel Koordinatör: Serdar USLU

Programlar Müdürü: Serkan GÜZEL

Spor Müdür: Özhan YILDIZ

İletişim Koordinatörü: Okan ÇETİNDAĞ

Reklam Genel Müdür Yardımcısı: Levent DEMİRCİ

Reklam Rezervasyon Sorumlusu: Enes AYSAR

Ankara Temsilcisi: Sami DADAĞLIOĞLU

Telefon: +90 212 395 1271

Fax: +90 212 696 8656

E-Posta: [email protected]

E-Posta: [email protected]

Ankara Temsilciliği Telefon: +90 312 474 0380

Ankara Temsilciliği Fax: +90 312 474 0384