TL
TL
TL

Bengütürk Tv

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Bengütürk TV Tarihçe

 

Türkiye’nin giderek yükselen kanallarından birisi olan Bengütürk TV, 2007 yılında yayın hayatına başlamıştır. Geniş bir bölgesel kesimde yayın yapan kanalın sahibi Ahmet TURGUT’tur. Kanal Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Avrupa’da da etkindir. Kanal 1-16 Mart 2016 tarihleri arasında Türksat ile aralarındaki sözleşme sorunundan dolayı kapalı kalmıştır.

Bengütürk TV yayın hayatına “Ay Yıldız’a Söz Verdik” sloganı ile adım atmıştır. 2015 yılında “Hayata Doğru Kanal” sloganına geçiş yapmıştır. Şu sıralar ise “Milletin Televizyonu” sloganı ile yayın hayatına devam etmektedir. Bengütürk TV, günümüzde ulusal haberlerin takibinde en çok tercih edilen kanallardan birisi haline gelmiştir.

Kendi ideolojileri doğrultusunda bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen Bengütürk TV, yayın politikalarında objektif davranmaktadır. Yaşanan en son gelişmeleri sıcağı sıcağına sunma hedefiyle yola çıkan kanal, kuruluşundan bu yana önemli mesafeler kat etmiştir. Pek çok yayın platformunda etkin olmayı başaran kanal, günbegün etki alanını genişletmektedir. Ayrıca tüm sosyal ağlarda aktif bir şekilde yer almaktadır.

 

Bengütürk TV Programları

 

Haber Programları

 

Bengütürk TV’nin haber programları yayın akışının büyük bir kısmını kaplamaktadır. Gece de dâhil olmak üzere günün çeşitli saatlerinde bültenler yayınlamaktadır. Haber programlarının yanında gündem tartışmalarına da yer vermektedir. Haftanın genel raporunun incelendiği, kırılma noktalarının değerlendirildiği programlar bulunmaktadır.

Gündemin önemli gelişmelerinin perde arkasına değinilen programlar ile karşılaşmak mümkündür. Çeşitli konukların ağırladığı programların büyük bir kısmı canlı yayınlanmaktadır. Ülke ve dünya gündeminde önemli başlıkların konuşulduğu programlarda uzman isimler konuşmacı olarak ağırlanmaktadır. Sohbet odaklı olan bu yayınlarda hararetli tartışmalarda yaşanabilmektedir.

 

Spor ve Ekonomi Programları

 

Bengütürk TV içerinde güncel para piyasalarındaki değişimlerin çeşitli sektörler üzerinden değerlendirildiği programlarla karşılaşmak mümkündür. Ekonomiye dair geniş çaplı bir bakış atan programlarda önemli yorumcular yer almaktadır. Spor programlarında ise özellikle futbol dünyasındaki en son gelişmeler mercek altına alınmaktadır. Transferler, şampiyonluk yarışları, maç yorumları ve daha fazlası Bengütürk TV spor programlarının ana başlıklarını oluşturmaktadır.

 

Teknoloji ve Tarih Programları

 

Kanalın yayın akışı içerisinde geleceğe dair merak edilen ne varsa konuşulduğu ve yorumlandığı programlar yer almaktadır. Teknoloji ağırlıklı olan bu programlarda yeni buluşlar, geleceğin meslekleri ve uzay teknolojileri gibi konulara ağırlık verilmektedir. Her yaştan izleyicinin ilgisini çeken bu tarz programlar ile eğlenirken öğrenmek mümkündür. Tarih programlarında ise geçmişte yaşanan önemli olaylara ve geleceği nasıl etkilediğine değinilmektedir.

 

Bengütürk TV Nasıl İzlerim?

 

  1. Tivibu 46. Kanal
  2. D-Smart 152. Kanal
  3. Türksat 4A Uydusu (SD) (12685 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 2/
  4. Türksat 4A Uydusu (HD) (12685 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 2/3)
  5. Kablo TV 49. Kanal
  6. Turkcell TV+ 123. Kanal
  7. Vodafone TV 52. Kanal

 

Künye

 

Kanalın bağlı bulunduğu şirket ismi Kutup Yıldızı Radyo Televizyon Yayıncılık ve Tic. A.Ş. şeklindedir. Genel merkezi İstanbul ilinin Kâğıthane ilçesine bağlı Yeşilce Mahallesi’nde yer almaktadır. Kanalın genel yayın yönetmenliğini 10 Mart 2021 tarihinden bu yana Ünal KAYA üstlenmektedir. Daha öncesinde kanalın genel yayın yönetmenliğini yapan Metin ÖZKAN’ın işine siyasi sebeplerle son verilmiştir. Kanalın diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Sorumlu Müdür: Alptekin DENİZ

İzleyici Temsilcisi: İsmail Burak TATLI

İnternet Editörü: Rana İdil ÖZDOĞAN

Spor Sorumlusu: Pelin KOÇ

Reklam Grup Başkanı: Mesut GENÇ

Telefon: +90 212 281 2081

Fax: +90 212 281 2021

WhatsApp İhbar Hattı: +90 531 772 1071

Haber Merkezi E-Posta: [email protected]

Ankara Temsilciliği Telefon: +90 312 474 3336