TL
TL
TL

CNN Türk

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

CNN Türk Tarihçe

 

Türkiye’nin önde gelen haber kanallarından olan CNN Türk, 11 Ekim 1999 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Yayın hayatına karasal frekansta yayın yapan Eko TV üzerinden adım atmıştır. Doğuş Yayın Holding ve Amerika merkezli CNN işbirliği ile kurulan kanal, çağdaş habercilik anlayışı ile hareket etmektedir. Açılımı Cable News Network (Kablolu Haber Ağı) olan CNN şirketi ise 1 Haziran 1980 tarihinde kurulmuştur. 22 Kasım 2001 tarihinde CNN Türk Radyo üzerinden işitsel yayıncılığa başlamıştır. 28 Mart 2013 tarihinde ise CNN Türk HD kanalı ile eş zamanlı yayın akışına geçiş yapmıştır.

CNN Türk kanalının Doğuş Yayın Holding’e ait olan %50’lik hakkı 2018 yılından Demirören Holding’e geçmiştir. “İlk Bilen Siz Olun” sloganı ile hareket eden kanalın genel merkezi İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yer almaktadır. Ülkenin önemli isimlerinin yer aldığı programlarıyla gündeme gelen kanal, geniş bir kesim tarafından takip edilmektedir. Kanal D, Dream Türk, teve2, Cartoon Network ve TAY TV ile kardeş kanallardır. Karasal yayında hizmet veren kanala Türkcell TV+, Digitürk, KabloTV ve tivibu platformları üzerinden de ulaşabilmek mümkündür.

 

CNN Türk Programları

 

Canlı Yayın

 

CNN Türk kanalı üzerinden canlı yayınlanan çok sayıda programa ulaşabilirsiniz. Bunlar haber programları olabileceği gibi çok sayıda tartışma, siyaset veya spor programları da olabilmektedir. Tüm son dakika gelişmelerinden sıcağı sıcağına haberdar olabilirsiniz. Tartışma programları içerisinde hem yeni şeyler öğrenip hem de gündemin perde arkasına dair notlar tutabilirsiniz. Televizyon dünyasının önemli sunucularını bünyesinde barındıran kanal, Türkiye’nin en prestijli haber ve tartışma programlarını yayınlamaktadır.

 

Haber ve Tartışma Programları

 

Tarafsız habercilik anlayışını benimseyen CNN Türk kanalı içerisinde son derece etkili tartışma programlarını bulabilirsiniz. Tarafsız bir noktadan ülke gündemine dair en sıcak meselelerin masaya yatırıldığı programlarda, alanında uzman akademisyen ve siyasetçiler ağırlanmaktadır. Günün tüm saatlerinde son dakika gelişmelerinin aktarıldığı haber programlarını yakalayabilmek mümkündür. Gündüz kuşağı, akşam kuşağı ve hafta sonu kuşağında önemli gazetecilerden en son haberleri dinleyebilirsiniz.

 

Kültür ve Spor Programları

 

CNN Türk programları arasında spor bültenleri ve eğlendirirken öğretici yayınlar bulabilirsiniz. Spor programları üzerinden ülke ve dünya futboluyla ilgili en sıcak gelişmelere ve değerlendirmelere ulaşabilirsiniz. Anadolu ve dünya medeniyetlerinin çeşitli güzelliklerini aktaran, tarihi yeni bir bakış açısıyla yaklaşan, farklı bilgilerle aydınlatan programları keşfedebilirsiniz.

 

Belgeseller ve Ekonomi Programları

 

CNN Türk, paranın gidişatını ve fiyatları takip edebileceğiniz, ekonominin nabzını tutan önemli programlar yayınlamaktadır. Ekonomistlerden ve yorumcuların sunumuyla ekonomiye dair önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. Ayrıca CNN Türk üzerinden keyifli ve öğretici belgesellere ulaşabilirsiniz.

 

CNN Türk Nasıl İzlerim?

 

  1. Digitürk 42. Kanal
  2. Tivibu 37. Kanal
  3. D-Smart 30. Kanal
  4. Türksat 4A Uydusu (SD) (12034 Mhz, Vertical (V), 27500 Symbol, 5/6, DVBS)
  5. Türksat 4A Uydusu (HD) (12245 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 5/6, DVBS)
  6. Türksat Kablo TV CNN Türk 541. Kanal
  7. Türksat Kablo TV CNN Türk HD 21. Kanal
  8. Teledünya 58. Kanal
  9. Kablo TV (Analog) C11

 

Künye

 

Yayın hakları sahibinin MES Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. olduğu kuruluş, haber teması ile radyo ve televizyon yayını yapmaktadır. Televizyonun sorumlu müdürü İdris ARIKAN, radyonun sorumlu müdürü ise Fatih USLU’dur. Bir dönem haber editörlüğünü şu sıralar A Haber kanalında çalışan Murat YANCI gerçekleştirmiştir. MedyaNet ise yayının dijital satış ve operasyonlarını yönetmektedir. Diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Genel Müdür Yardımcısı: Görkem GÜREL

Yayın Koordinatörü: Yaşar CAN

İzleyici Temsilcisi (TV): Çiğdem YILMAZ

İzleyici Temsilcisi (Radyo): Gamze DİNÇ

MedyaNet Genel Müdürü: Kamil ÖZÖRNEK

Telefon: 0212 413 5449

Fax: 0212 413 5600 (Santral)