TL
TL
TL

Ekotürk Tv

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Ekotürk TV Tarihçe

 

Türkiye’nin en önemli ekonomi kanallarından olan Ekotürk TV, alanının öncülerinden birisidir. Kanal, 22 Ekim 2018 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Kanalın kurucusu iş insanı ve televizyon programcısı Cengiz Özdemir’dir. 16:9 576i SDTV ve 1080i HDTV resim formatlarını kullanmaktadır. Kanalın genel merkezi İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde yer almaktadır.

Ekotürk TV, 2018 – 2019 yılları arasında “Türkiye’nin Yeni Ekonomi Ekranı” sloganını kullanmıştır.  2019 – 2020 yılları arasında “Türkiye’nin Ekonomi Ekranı” ve 2020 -2021 yılları arasında ise “Ekonominin Türkçesi” sloganları ile devam etmiştir. Kanal şu sıralar “Türkiye’nin Ekonomi Televizyonu” sloganı ile yayın yapmaktadır. Başlıca sosyal medya platformlarında etkin olan kanal, haber konulu tematik yayın yapmaktadır.

Yüksek çözünürlük (HD) imkânı sunan Ekotürk TV; karasal, kablolu ve uydu yayınları aracılığı ile izlenebilmektedir. Kanal, ekonomi haberlerinin yanı sıra yaşam üzerine programlar da yayınlamaktadır. Finansal okuryazarlığın yükselmesine katkı sağlama hedefinde olan kanal, web siteleri üzerinden internet haberciliği yapmaktadır. Geleneksel medyanın standartlarıyla sınırlı kalmamakta ve yenilikçi bir yapıdadır.

 

Ekotürk TV Programları

 

Ekonomi Programları

 

Ekotürk TV yayın akışının büyük bir kısmını ekonomi programları oluşturmaktadır. Sabah saatlerinde başlayan ekonomi yayınları gün boyunca sürmektedir. Alanında uzman isimlerin görüşleri eşliğinde dünya finans sektörünün nabzı tutulmaktadır. Programların moderatörlüğünü ekranların başarılı sunucuları yürütmektedir. Piyasaların gidişatının değerlendirildiği programlar yatırımcılar için adeta bir rehber niteliğindedir.

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkeleri üzerinden kesintisiz olarak ekonomi verileri aktarılmaktadır. Bazı programlar sanayi ve ticaret gibi sektör odaklıyken, bazıları salt ekonomi haberleri üzerine kuruludur. Hafta içi günaydın, gün ortası ve gece bültenleri ile devam eden ekonomi haberleri, piyasaların durduğu hafta sonları sıklığını azaltsa da sürmektedir. Ayrıca kripto para piyasaları hakkında çeşitli programlar da yer almaktadır.

 

Diğer Programlar

 

Ekotürk TV içeriklerinin arasında ekonominin yanı sıra yaşam, dijital dönüşüm, tarım, enerji gibi konularda programlar yayınlanmaktadır. Bu programlar ekonomi ile ilişkili olsa da tamamen kendisine özgüdür. Bazı programlar ise sektörel bazda hazırlanmaktadır. Ayrıca kültür ve sanat alanında da programlar izlemek mümkündür.  Bazı saatlerde ise ekonomiyle yakından ilişkili belgeseller yer almaktadır.

 

Ekotürk TV Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 46. Kanal
  2. D-Smart 48. Kanal
  3. Türksat 3A Uydusu (42’C) (12729 Mhz, Vertical (V), 30000 Symbol, 2/
  4. Kablo TV 48. Kanal
  5. Turkcell TV+ 47. Kanal

 

Künye

 

Şirket İsmi: Ekotürk Yayıncılık A.Ş.

Gelen Yayın Yönetmeni: Cengiz ÖZDEMİR

Telefon: +90 212 356 8873

Adres: Balmumcu Mahallesi İzzet Efendi Sokak ONE Ortaköy Binası No: 1/3 Beşiktaş İSTANBUL