TL
TL
TL

Haber Global

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Haber Global Tarihçe

 

Haber Global, ülke ve dünya gündemini sıcağı sıcağına aktaran önemli haber kanalları arasındadır. 24 Eylül 2018 tarihinde yayın hayatına başlayan Haber Global, Global Medya Grubu bünyesinde kurulmuştur. İlk etapta kanal isim olarak TR24 seçilmiş, fakat izin çıkmayınca Haber Global adını almıştır. Uydu ve kablo ortamında haber konulu tematik yayın sürdürmektedir. Aynı zamanda web siteleri üzerinden internet haberciliği alanında yayın yapmaktadır. Kanalın genel merkezi İstanbul ilinin Sarıyer ilçesinde yer almaktadır.

“Türkiye’nin Özgür Sesi” sloganıyla yayın hayatına devam eden kalanın yayın akışının büyük bir kısmını haber içerikleri kaplamaktadır. Günün tüm saatlerinde son dakika gelişmelerine dair haber bültenleri yer almaktadır. Gündemin nabzını tutan haber programlarında alanının önemli isimleri konuşmacı olarak ağırlanmaktadır. Ayrıca eğlence ve sohbet içerikli programlar da yayın akışı içerisinde yer almaktadır. Haber Global kanalı sosyal medya ve video platformları üzerinden de yayın yapmaktadır.

 

Haber Global Programları

 

Haber Programları

 

Haber Global yayın akışı içerisinde haber bültenleri önemli bir yer kaplamaktadır. Günün tümüne yayılmak üzere çeşitli sunucuların aktarımıyla haber programları yayınlanmaktadır. Siyaset dünyasının önemli gelişmeleri ve son dakika olayları anlık olarak sunulmaktadır. Haber Global haber programları hayatın içerisinden ciddi konuları ekranlara taşımaktadır. Gündemin perde arkasına dair fikir edinmek isteyenler için önemli meselelerin masaya yatırıldığı programlar yer almaktadır. Ayrıca alanında uzman yorumcuların görüşleriyle programlar zenginlik kazanmaktadır. Bazı programlarda ise gazetecilerin sorularına yer verilmektedir.

 

Sohbet Programları

 

Haber Global, özellikle günün geç saatlerinde keyifli bir program izlemek isteyen seyirciler için alternatifler sunmaktadır. Ciddi fakat sıra dışı başlıkların seçildiği programlarda alanında başarılı sunucular yer almaktadır. Kimi programlarda ülkenin önemli isimleri konuk olarak ağırlanırken, kimilerinde ise ilginç bilgiler aktarılmaktadır.

 

Keşif ve Sağlık Programları

 

Keşif, seyahat ve sağlık programları Haber Global kanalının yayın akışı içerisinde kendisine yer bulmaktadır. Yeni yerler ve keşfedilmeyi bekleyen mekânlar arasında keyifli bir yolculuğa çıkabileceğiniz programlar yayınlanmaktadır. Sağlık alanındaki programlarda ise mesleğinde uzman doktorların ve sağlıkçıların görüşlerine yer verilmektedir. Hastalıklar, bilim dünyasındaki gelişmeler, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler sunan programlar hazırlanmaktadır. Ayrıca Haber Global programları arasında kültür, sanat, moda, magazin alanlarında da programlar bulabilirsiniz.

 

Haber Global Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 47. Kanal
  2. Tivibu 46. Kanal
  3. Tivibu Ev 46. Kanal
  4. D-Smart 42. Kanal
  5. Türksat 4A Uydusu (SD) (12379 Mhz, Vertical (V), 27500 Symbol, 3/4)
  6. Türksat 4A Uydusu (HD) (12685 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 2/3)
  7. Azerspace-1/Afircasat-1a Uydusu (HD) (11095 Mhz, Horizontal (H), 30000 Symbol, 5/6)
  8. Kablo TV 71. Kanal (HD)
  9. Kablo TV 910. Kanal (SD)
  10. Turkcell TV+ 46. Kanal
  11. Vodafone TV 48. Kanal

 

Künye

 

Şirketin ismi Global Medya Group Prodüksiyon Televizyon Yayıncılık A.Ş. şeklindedir. Şirket sahibi Azerbaycan asıllı iş adamları Elnur ABDULLAYEV (Yönetim Kurulu Başkanı) ve Mamad GULMAMMADOV’dur (Genel Müdür). Kanalın 2020 yılından bu yana genel yayın yönetmenliğini Tuba ATAV üstlenmektedir. Diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Yönetim Kurulu Başkan Vekili: Hüseyin KARATAŞ

TV Haber Koordinatörü: Alaattin AKDOĞAR

Ankara Temsilcisi: Zeynep Işınsu TEZKAN

Dijital Medya Koordinatörü: Mehmet Sercan TEZCANOĞLU

Prime Time Yayınları Koordinatörü: Temel OKAYGÜN

Kurumsal İletişim Direktörü: Ayşe Yonca BALTAOĞLU

Kreatif Direktör: Gökhan ÇETİN

Web Özel Haber Koordinatörü: Necati Can MUMAY

Sosyal Medya Direktörü: Ali AĞIRBAŞ

Reklam Grup Başkanı: Gürcan KORKMAZ

Sorumlu Müdür: Dora Mengüç

İzleyici Temsilcisi: Ayşe Yonca BALTAOĞLU

Tel: +90 212 444 1324

Fax: +90 212 332 1502