TL
TL
TL

Habertürk Tv

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Habertürk Tv Tarihçe

 

Ülke ve dünya gündemine dair en sıcak gelişmeleri aktaran, değerlendiren ve yorumlayan bir kanal olan Habertürk TV, geniş bir kesime hitap etmektedir. Kaliteli habercilik anlayışıyla çok sayıda kişiyi ekran karşısına çekmekte ve tüm kesimler tarafından takip edilmektedir. Türkiye’nin en önemli haber kanallarından biri olan Habertürk TV, medya standartların oldukça üstünde yayıncılık hizmeti vermektedir. Türkiye’nin dışında Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan’da da yayın yapmaktadır.

Yayın hayatına 3 Eylül 2001 tarihinde başlayan Habertürk TV, gazeteci Ufuk Güldemir ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. Güldemir’in 2007 yılında vefat etmesinin ardından Ciner Yayın Holding kanalın haklarını satın almıştır. Anlaşma ile birlikte Habertürk Radyo ve Haberturk.com kuruluşları da Ciner Grup bünyesine girmiştir. Aynı medya grubu adı altında 15 Eylül 2014 tarihinde kurulan Habertürk TV HD, yüksek çözünürlüklü yayın yapmaktadır. Kanalın genel merkez binası İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Talimhane semtinde yer almaktadır.

 

Habertürk TV Programları

 

Gündüz Programları

 

Oldukça dolu bir yayın akışına sahip olan Habertürk TV’nin gündüz kuşağı programları çok sayıda seçenek sunuyor. Bir gün öncesinde yaşanan gelişmelerden haberdar olmak ve güne hazırlıklı başlamak isteyenler için iddialı programlar yer alıyor. Habertürk TV gündüz programları ile günün önemli gelişmelerini sıcağı sıcağına izleyebilirsiniz. Ayrıca ekonomi, spor, teknoloji üzerine programlar bulabilir, günün manşetlerini takip edebilirsiniz.

 

Akşam Programları

 

Türkiye’nin en çok izlenen haber kanallarından birisi olan Habertürk TV’nin akşam programları oldukça hareketli geçiyor. Türkiye ve dünya basınına yansıyan en önemli başlıklardan haberdar olabilir, alanında uzman isimlerin yorumlarını takip edebilirisiniz. Pek çok önemli konuğun ağırlandığı Habertürk TV akşam programlarında son politik gelişmeleri bulabilirsiniz. Çeşitli siyasetçiler ve akademisyenlerin değerlendirmeleri üzerinden perde arkası hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Hafta Sonu Programları

 

Türkiye’nin önemli sunucularını bünyesinde barındıran Habertürk TV’nin hafta sonu programları, öğrenmekten keyif alan seyircileri ekran başına davet ediyor. Kültür, gezi, sanat, edebiyat, teknoloji alanında eğlenceli ve bilgilendirici bir izlence sunan programlar yer alıyor. Hafta sonuna özel haber ve siyaset programları ile gündeme dair farklı bakışlar sunuluyor. Genel yayın çizgisini hafta sonu programlarıyla da sürdüren Habertürk TV, uluslararası standartla habercilik hizmeti sunuyor.

 

Habertürk TV Nasıl İzlerim?

 

  1. Digitürk 44. Kanal
  2. Tivibu 38. Kanal
  3. D-Smart 33. Kanal
  4. Türksat HD 4A Uydusu (12210 Mhz, Horizontal (H), 10000 Symbol, 3/4, FEC 8PSK)
  5. Türksat SD 4A Uydusu (11053 Mhz, Horizontal (H), 8000 Symbol, 3/4, FEC 8P)
  6. Türksat Kablo TV Habertürk TV 922. Kanal
  7. Türksat Kablo TV Habertürk TV HD 61. Kanal
  8. Turkcell TV+ 51. Kanal
  9. Vodafone TV 43. Kanal

 

Künye

 

Kanalın Ciner Yayın Holding bünyesine geçmesinin ardından genel yayın yönetmenliği görevini Erdoğan AKTAŞ üstlendi. Aktaş’ın 4 Ağustos 2009 tarihinde görevinden istifa etmesinin ardından Yiğit BULUT görevi devraldı. Fakat Bulut’un genel yayın yönetmenliği görevi uzun sürmedi ve kanal ile ilişkisi 2010 yılında sona erdi. Şu sıralar Habertürk kuruluşunun genel yayın yönetmenliği koltuğunda Yavuz Barlas yer alıyor. Diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı: Murat YALNIZ

Yayın Koordinatörü: Mesut TOPTAN

Haber Koordinatörü - Sorumlu Müdür: Pınar ÇALIŞKAN

Prime Time Haber Programları Koordinatörü: Faruk DEMİREL

Haber ve Yayın Koordinatörü: Zülfikar Ali AYDIN

Politika Haberleri Koordinatörü: Çimen ÇETİN

Dış Politika Güvenlik Haber ve Yayın Koordinatörü: Çetiner ÇETİN

Ekonomi Müdürü: Naime SERT

Spor Müdürü: İnanç ERGÜLEN

Sorumlu Müdür: Kenan ÇELİK

İzleyici Temsilcisi: Duygu Sağıroğlu TUTUGAN

Teknik Müdür: Tolgahan GÜLBE