TL
TL
TL

KRT Tv

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

KRT TV Tarihçe

 

Kendine has yayın çizgisi ile öne çıkan KRT TV, Türkiye’nin parlayan kanalların birisidir. Kanalın kuruluşu 1 Eylül 2014 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirmiştir. Tam adı Kültür Radyo Televizyonu olan kanalın kurucusu Ahmet Kopuz’dur. Türkiye’nin üçüncü kültür kanalı olan KRT TV, kısa sürede etki ağını genişletmiştir. Haber ve kültür alanında hizmet veren kanal, çok sayıda etkili programa sahiptir.

KRT TV, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Avrupa’da yayın yapmaktadır. 2019 yılında HD formatta yayına geçiş yapmıştır. 576i (16:9 SDTV) ve 1080i (HDTV) resim formatlarını kullanan kanal, Yön Radyo ile işbirliği içerisindedir. Karadeniz TV ile kardeş kanallardır.

Kanalın genel merkezi İstanbul ilinin Şişli ilçesine bağlı Mecidiyeköy semtinde bulunmaktadır. “Siz Neredeyseniz Orada” sloganı ile yayın hayatına devam eden kanal, içeriklerini zamanla çeşitlendirmiştir. Haber ve kültürel programlarında dışında ekonomi, spor, sağlık ve eğitim gibi konulara da yer vermektedir. Facebook, twitter ve video platformlarında üzerinde aktiftir.

 

KRT TV Programları

 

Haber Kuşağı Programları

 

KRT TV, ana haber bülteninin yanı sıra sabah, öğle ve gece saatlerinde ekstra bültenler yayınlamaktadır. Günün önemli gelişmelerini anlık olarak aktarıldığı programlara, alanında uzman isimler konuşmacı olarak katılmaktadır. Haftalık gündemin değerlendirildiği programlarda ise yaşanan olayların haftalık analizi yapılmaktadır. Kanalın yayın akışının büyük bir kısmını haber kuşağı oluşturmaktadır.

 

Yaşam ve Aktüel Programlar

 

Yaşamın çeşitli alanlarına farklı bakışlar ile yaklaşan programlar KRT TV yayın akışı içerisinde kendisine yer bulmaktadır. Kadınlık hallerinden mimariye, yaşama etki eden yeniliklerden sıra dışı mekânlara kadar her renkten programa rastlamak mümkündür. Ayrıca medya alanında yaşanan gelişmelere yer verilen programlar da yayınlanmaktadır.

 

Kültür, Spor ve Dini Programlar

 

KRT TV yayın akışı içerisinde sinema, edebiyat, tiyatro, festival ve müzik gibi sanatsal konuların işlendiği programlar bulabilirsiniz. Vizyondaki filmlerden sanat tarihine damgasını vuran eserlere, çeşitli konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sanat dünyasının önemli isimlerini daha yakından tanıyabilirsiniz.

Spor programları ile haftanın futbol gündemini yakından takip edebilirsiniz. Spor dünyasından uzman isimlerinin görüşleriyle en son karşılaşmaların kritiğini izleyebilirsiniz. Ayrıca yayınlanan dini programlar ile ahlaki açıdan ruhunuzu zenginleştirebilirsiniz. Takvimdeki önemli dini günleri takip edebilir, huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.

 

Müzik, Eğlence ve Yarışma Programları

 

Kanal yayınladığı müzik, eğlence ve yarışma programları ile içeriklerini zenginleştirmiştir. Karadeniz’den Ege’ye, Anadolu’nun çeşitli seslerinin izini sürebileceğiniz programlar izleyebilirsiniz. Klipler izleyebilir ya da farklı müzik dinletileri ile karşılaşabilirsiniz. Usta sunucuların peşine takılarak eğlenceli olayların yaşandığı programlar izleyebilirsiniz. Ayrıca çeşitli yarışma programları ile yeni bilgiler öğrenirken eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

 

KRT TV Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 62. Kanal
  2. Tivibu 57. Kanal
  3. D-Smart 147. Kanal
  4. Türksat 3A Uydusu (SD-HD) (12729 Mhz, Vertical (V), 30000 Symbol, 2/3)
  5. Türksat TKGS 454. Kanal (SD)
  6. Türksat TKGS 13. Kanal (HD)
  7. Kablo TV 918. Kanal (SD)
  8. Kablo TV 73. Kanal (HD)
  9. Turkcell TV+ 52. Kanal
  10. Vodafone TV 64. Kanal

 

Künye

 

Kanalın bağlı bulunduğu şirketin adı Kültür Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş. şeklindedir. Bir dönem kanalın genel yayın yönetmenliğini Fikret BULUT yapmıştır. Şu sıralar genel yayın yönetmenliği koltuğunda Cihan GÜNER yer almaktadır. Kanalın diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

Genel Müdür: Adan BULUT

Medya Ombudsmanı: Faruk BİLDİRİCİ

Sosyal Medya Direktörü: Barış CAN

İzleyici Temsilcisi: Ali BERBER

Görsel Yönetmen: Adem KELEŞ

Reklam Direktörü: Musa USTALAR

Editör: Umut GÖKBULUT

Gece Editörü: Arascan BULUT

Telefon: +90 212 212 4100

Telefon: +90 212 212 0504

E-Posta: [email protected]