TL
TL
TL

NTV

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

NTV Tarihçe

 

Türkiye’nin önde gelen haber kanalları arasında yer alan NTV, geniş bir kesim tarafından takip edilmektedir. Tam adı Nergis Televizyonu olan kanal, 1996 yılında Nergis Holding’in sahibi Cavit Çağlar tarafından kurulmuştur. 1 Kasım 1996 yılındaki test yayının ardından 8 Kasım 1996 yılında normal yayın hayatına başlamıştır. Satel TV’nin 26 Ekim 1996 tarihinde kapanmasıyla yerini NTV doldurmuştur.

Kanalın yayın hakları 1999 yılında Doğuş Yayın Grubu şirketinin sahibi Ayhan Şahenk’e geçmiştir. 2001 yılından bu yana ise Doğuş Holding yönetim kurulu başkanı Ferit Faik Şahenk yayın sahipliğindedir. NTV kanalı 17 Ocak 2016 tarihinde HD yayın formatına geçiş yapmıştır. 13 Kasım 2000 tarihinde ise NTV Radyo kurulmuştur. 2004 yılında kurulan NTV Int, 2011 yılında adını NTV Avrupa olarak değiştirmiştir.

Türk medyasına ve habercilik anlayışına getirdiği yenilikler ile önemli değişiklikler yaratmıştır. Çizgisinden ödün vermeden yayın hayatına devam eden NTV, Türkiye’nin en çok izlenen haber programlarını yayınlamaktadır. “Türkiye’nin Haber Kanalı” sloganı ile yayın hayatına devam eden NTV kanalının ana merkezi İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Maslak Mahallesi’nde yer almaktadır. Star TV, EuroStar ve Kral TV kardeş kanalları arasındadır.

 

NTV Programları

 

NTV Haber Programları

 

NTV yayın akışının büyük bir kısmını haber kuşakları kapsamaktadır. Ülkede ve dünyada gerçekleşen en son olayları NTV üzerinden takip edebilirsiniz. Türkiye’de geniş bir kesim tarafından güncel gelişmelerin takibi için tercih edilmektedir. Gündemi sıcağı sıcağına takip edebileceğiniz gibi çok sayıda yorumcunun görüşleri ile farklı fikirler edinebilirsiniz. NTV Haber programlarına alanında uzman siyasetçiler, akademisyenler ve öncü isimler konuk olarak katılmaktadır. Gündemin perde arkasına dair gelişmeleri farklı isimlerin değerlendirmeleriyle takip etmek çok sayıda dikkatli izleyicilerin ilgisini çekmektedir.

 

Ekonomi Programları

 

NTV kanalı içerisinde birbirinden farklı ekonomi programları bulabilirsiniz. Güncel kurlardan dijital paralara, otomotiv dünyasından sanata kadar çeşitli alanların ekonomileri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Güncel kur piyasasındaki dalgalanmaların incelendiği önemli programlar sayesinde değerler üzerindeki değişiklikleri takip edebilirsiniz. NTV ekonomi programlarında alanında önemli isimler sunucu olarak yer almakta ve uzman isimleri konuk olarak ağırlamaktadır.

 

Kültür ve Seyahat Programları

 

NTV kanalının yoğun haber akışı içerisinde çeşitli kültür ve seyahat programlarına rastlayabilirsiniz. Anadolu’nun gizemli coğrafyasında keşiflere çıkabilir,  doğanın aksiyon dolu alanlarında sıra dışı yolculuklar yaşayabilirsiniz. Sinema, tiyatro, müzik, moda, edebiyat, sergi gibi alanlarda yayın yapan programlar izleyebilirsiniz. Ayrıca teknoloji dünyasını yakından takip edebileceğiniz programlar bulabilirsiniz.

 

NTV Nasıl İzlerim?

 

  1. Digitürk 4 Kanal
  2. Tivibu 34. Kanal
  3. D-Smart 31. Kanal
  4. Türksat TKGS 12. Kanal
  5. Türksat 4A Uydusu (NTV HD) (12015 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 5/6)
  6. Türksat 4A Uydusu (NTV Radyo) (12015 Mhz, Horizontal (H), 8000 Symbol, 3/4, FEC 8P)
  7. Türksat Kablo TV  922. Kanal
  8. Türksat Kablo TV Analog S 17
  9. Turkcell TV+ 50. Kanal
  10. Vodafone TV HD 41. Kanal

 

Künye

 

1999 yılında kurulan Doğuş Yayın Grubu bünyesindeki NTV; uydu ortamı, karasal ortam ve kablo ortamında yayıncılık hizmeti vermektedir. NTV Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş. şirket unvanı ile yayın yapan kanalın televizyon yayınları ve programlarından sorumlu müdürlüğünü Halil DEMİR üstlenmektedir. İsteğe bağlı yayın hizmetlerinden sorumlu müdürlük görevini ise Eren GÜLER yürütmektedir. Kurumun diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

İzleyici Temsilcisi: Arzu Haksun GÜVENİLİR

Şirket Telefonu: +90 212 335 0000

Şirket Fax: +90 212 330 0050