TL
TL
TL

TBMM Tv

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

TBMM TV Tarihçe

 

TBMM TV, 10 Aralık 1994 tarihinde kurulan, tüm Türkiye’de yayın yapan televizyon kanalıdır. Meclis TV olarak da bilinen TBMM TV’nin tam adı Türkiye Büyük Millet Meclisi Televizyonu şeklindedir. Kanalın sahibi Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. TRT 3 kanalı üzerinden mecliste gerçekleşen genel kurul toplantılarını ve haberleri aktarmaktadır.

30 Eylül 2021 tarihinde HD yayına geçen TBMM TV, 1080i (HDTV) resim formatını kullanmaktadır. TBMM genel kurul toplantılarını canlı bir şekilde aktarmaktadır. TBMM TV’nin yayın işleyişi TRT Kanununun 21. maddesinde açık bir şekilde belirtilmiştir. Kanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarını objektif ve doğru bir şekilde aktarmakla yükümlüdür.

Türkiye’de siyasetle ilgilenen vatandaşlar için en doğru adreslerden birisi olan TBMM TV, tüm ülkede takip edilmektedir. 2016 yılında çeşitli sansür iddiaları ile gündeme gelmesine karşılık, kanal yönetimi kendisini elde olmayan sebeplerle gerçekleştiği yönünde savunmuştur. TBMM TV’nin kardeş kanalları arasında TRT 1, TRT 2, TRT 3, TRT Haber, TRT World, TRT Avaz, TRT Spor, TRT Çocuk ve diğer TRT kanalları yer almaktadır. Ayrıca kanalı sosyal medya hesaplarından da takip etmek mümkündür.

 

 

 

TBMM TV Programları

 

Canlı Yayınlar

 

TBMM TV, kurul toplantısının gerçekleştiği Salı günü saat 15.00 ile 21.00 arasında, Çarşamba ve Perşembe günleri ise saat 14.00 ile 21.00 arasında canlı yayına geçer. Ülke gündemini yakından takip etmek, yaşanan siyasi dönüşümlere şahit olmak isteyen pek çok izleyici kurul toplantılarını seyretmektedir. Canlı yayınlanan meclisteki konuşmalar, kanalın kurulduğu günden bu yana duyarlı bir kitle tarafından takip edilmektedir.

TBMM TV canlı yayınlarını TRT 3 kanalı işbirliği ile gerçekleştirmektedir. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri dışında gerçekleşen organizasyonlarda ise sadece internet üzerinden canlı yayın gerçekleşmektedir. TBMM TV üzerinden bütçe görüşmeleri ve hükümet programıyla ilgili bilgiler edinmek mümkündür.

 

TBMM TV Diğer Görevleri

 

TBMM TV, konuk devlet adamlarının parlamentodaki konuşmalarında, 23 Nisan özel birleşiminde, yasama yılı açılışında veya benzeri özel durumlarda TRT 3 ile işbirliği içinde çalışarak canlı yayın yapmakla yükümlüdür. Siyasi partilerin mecliste gerçekleştirdikleri grup toplantıları 1 saat süre sınırıyla internet üzerinden canlı olarak yayınlanabilmektedir. Ayrıca TBMM’de gerçekleşen seminerler, konferanslar, toplantılar, sunulan tasarı ve kanunlar, TBMM’de düzenlenen basın toplantıları haberleştirilerek uygun zamanlarda yayınlanabilmektedir.

 

TBMM TV Diğer Yayınlar

 

TBMM TV, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait çalışmalarının dışında da televizyon yayınlarını sürdürmektedir. Kanalın yayın akışı içerisinde çoğunluklu olarak belgeseller yer almaktadır. Bu belgeseller genellik yakın ve uzak tarihe uzanan, ülkemizi derinden ilgilendiren gerçeklere değinmektedir.

 

TBMM TV Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 56. Kanal (SD)
  2. Tivibu 99. Kanal
  3. D-Smart 103. Kanal
  4. Türksat 4A Uydusu (HD) (11958 Mhz, Vertical (V), 27500 Symbol, 5/6)
  5. Eutelsat 7A Uydusu (10762 Mhz, Vertical (V), 30000 Symbol, 3/4)
  6. Kablo TV 69. Kanal
  7. Analog Kablo TV S06
  8. Turkcell TV+ 85. Kanal
  9. Vodafone TV 181. Kanal

 

Künye

 

TBMM TV yayın danışma kurulu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tarafından kurulur. Kurulda bir başkanvekili, üç katip üye ve iki idare amiri yer almaktadır. Oluşturulan yayın danışma kurulu, yayın planlarını ve hizmetlerin geliştirilmesini sağlayacak düzenlemelere karar verir. Ayrıca özel veya kamu kuruluşundan gelen program veya yayın materyallerinin yayına uygun olup olmadıklarına karar verirler.

 

Telefon: +90 312 420 7828

Fax: +90 312 420 7831

E-Posta: [email protected]

Adres: Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı TBMM Televizyonu 06543 Bakanlıklar-Ankara