TL
TL
TL

Tele1

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Tele 1 Tarihçe

 

Haber teması ile öne çıkan kanallardan birisi olan Tele 1, ulusal çapta yayın yapmaktadır. Kesintisiz olarak haber akışı sunan kanal, tarafsız bir yerde durmaktadır. Her kesimden ve her jenerasyondan seyirciyi yakalamaya çalışmakta ve kaliteli yayıncılık anlayışı ile hareket etmektedir. Kanalın sahibi Türk gazeteci, yazar ve televizyon programcısı olan Merdan Yanardağ’dır.

Tele 1 kanalı, 9 Ocak 2017 tarihinde Kültür Türk ismiyle kurulmuştur. Fakat kanalın RTÜK tarafından onaylanmayı bekleyen Kültür Türk logosu için kararın çıkması gecikmiştir. Bu sebeple Kanal 4 Şubat 2017 tarihinde Tele 1 logosunu kullanmaya başlamıştır. Kanalın genel merkezi İstanbul ilinin Sarıyer ilçesinde yer almaktadır.

Kanal kuruluşundan bu yana “Yükselen Haber Kanalı” sloganı ile yayın hayatına devam etmektedir. Laik, cumhuriyetçi, demokratik, aydınlanmacı ve bağımsız bir kanal olarak ortaya çıkan Tele 1, büyük bir izleyici kitlesine hitap etmektedir. Televizyonun yanı sıra web siteleri üzerinden internet haberciliği yapmaktadır. Ayrıca tüm sosyal ağlarda ve video platformlarında etkin biçimde yer almaktadır.

 

 

Tele 1 Programları

 

Haber ve Tartışma Programları

 

Yayıncılık anlamında gerçeğin peşinde olan Tele 1, sunduğu haber odaklı programlar ile öne çıkmaktadır. Alanında başarılı gazetecilerin sunuculuğunda, ülke ve dünya gündemine dair en önemli gelişmeler sıcağı sıcağına ekranlara taşınmaktadır. Kurulduğu günden bu yana haber içeriklerini giderek zenginleştiren kanal, kadrosuna tüm Türkiye tarafından tanınan isimleri dâhil etmiştir.

Halk adına kamusal denetim yapma hedefiyle ortaya çıkan kanal, çeşitli tartışma programları yayınlamaktadır. Bu programlara siyaset bilimcileri, gazeteciler, ekonomistler, parti başkanları, siyaset uzmanları ve akademisyenler konuk olarak davet edilmektedir. İç ve dış siyasal olaylar hakkında konuşulmayanları gündeme getiren Tele 1 programları, izleyiciye farklı bir pencere sunmaktadır.

 

Bilim ve Teknoloji Programları

 

Salt olarak haber ve tartışma programları yayınlamaktan kaçınan Tele 1, içeriklerini bilim ve teknoloji konuları ile zenginleştirmektedir. Küresel anlamda önemli gelişmeleri aktaran programlar sunan kanal, her yaştan izleyiciye hitap etmektedir. Bilgi odaklı olmasının yanı sıra alanında başarılı sunucuların aktarımıyla keyifli bir hale gelmektedir. Dijital dönüşüm, sağlık alanındaki buluşlar, en yeni icatlar keşiflerin anlatıldığı programlar yakalamak mümkündür.

 

Ekonomi ve Kültür Programları

 

Profesyonel yayıncılığı esas alan ve çeşitli disiplinlerden beslenen Tele 1, ekonomi ve kültürel konularda da programlar yayınlamaktadır. Yayın akışı içerisinde yer alan ekonomi ve finans konularında ayrıntılı bilgiler alabilir, kültürel programlar ile ufkunuz geliştirebilirsiniz. Ciddiyet ile samimiyet arasındaki ince çizgide dengeli programlar sunan kanal, “Türkiye’nin Yolunu Aydınlatacağız” mottosuyla hareket etmektedir. Ayrıca Tele 1 belgesel, spor, magazin, sinema, edebiyat, eğlence ve sağlık konularında da çalışmalara devam etmektedir.

 

Tele 1 Nasıl İzlerim?

 

  1. Digitürk 48. Kanal
  2. D-Smart 273. Kanal
  3. Türksat 4A Uydusu (SD) (12034 Mhz, Vertical (V), 27500 Symbol)
  4. Vodafone TV 38. Kanal
  5. BluTV 29. Kanal

 

Künye

 

Tele 1 kanalının bağlı bulunduğu şirket ismi ABC Radyo, Televizyon ve Dijital Yayıncılık A.Ş. şeklindedir. Genel yayın yönetmenliğini aynı zamanda şirketin sahibi olan Merdan YANARDAĞ yürütmektedir. Kanalın diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Genel Koordinatör: Murat TAYLAN

Yayın Danışmanı: Evren ÖZALKUŞ

Haber Sorumlu Müdürü: Fırat YEŞİLÇINAR

TV Haber Müdürü: Serdar AKYÖN

Web Genel Yayın Koordinatörü: Oğuz GÜVEN

Teknoloji Editörü: Ecevit BIKTIM

Ege Temsilcisi: Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Washington Temsilcisi: Mahir ESEN

Almanya Muhabiri: Mehmet TANLI

Orta Doğu Haberleri Editörü: Ömer ÖDEMİŞ

İzleyici Temsilcisi: Namık KOÇAK

Telefon: +90 212 963 1051

Ankara Temsilciliği Telefon: +90 312 446 3738

E-Posta: [email protected]