TL
TL
TL

TGRT Haber

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

TGRT Haber Tarihçe

 

Türkiye’nin haber akışının takibinde en çok tercih edilen kanallarından birisi olan TGRT Haber, geniş bir kitleye hitap etmektedir. Tam adı Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu Haber şeklindedir. İhlas Yayın Holding çatısı altında kurulan TGRT Haber, ülkenin köklü kanallarından birisidir. Fakat ana kanal olan TGRT, Amerika merkezli FOX (News Corparation) şirketine satılmıştır.

TGRT Haber, 29 Ekin 2004 tarihinde normal yayın hayatına başlamıştır. 5 Haziran 2019 tarihinden bu yana ise HD yayın formatı ile devam etmektedir. 1080i (16:9 HDTV) ve 576i (16:9 SDTV) resim formatlarını kullanmaktadır. TGRT Haber TV A.Ş. olarak yayın yapmaktadır. 22 Nisan 2014 tarihinde tüm yayın grubu bünyesindeki diğer kanallar ile birlikte logo değiştirmiştir.

Türk iş insanı ve akademisyen Enver Ören, 2004’ten 2013 yıllındaki vefatına kadar kanalın sahibi olmuştur. 2013 yılında ise kanalın hakları oğlu Ahmet Mücahid Ören’e geçmiştir. Kanal 2014 yılına kadar “Size YENİ Bir Haberimiz Var” sloganını kullanmıştır. 2014 yılından bu yana ise “Daima Öncü, Daima Önde” sloganı ile devam etmektedir.

Kanalın genel merkezi İstanbul ilinin Bahçelievler ilçesine bağlı Yenibosna semtinde yer almaktadır. TGRT FM üzerinden işitsel yayıncılık hayatını sürdürmektedir. TGRT EU ve TGRT Belgesel kardeş kanalları arasındadır. İhlas Haber Ajansı ile işbirliği içerisinde olan kanal, ülke ve dünya gündemine dair gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla aktarmaktadır.

TGRT Haber, tüm sosyal ağlarda ve video platformlarını aktif bir şekilde kullanmaktadır. Yılda ortalama 15 bin yeni haber ve 35 binin üzerinde fotoğraf ve video sunmaktadır. Dünyanın her yerinde izlenen bir kanal olarak, magazin anlayışından uzak durmaktadır. Politika, sağlık, kültür, ekonomi, spor, turizm, tarih, sanat gibi alanlarda ilkeli yayıncılık yapmaktadır.

 

TGRT Haber Programları

 

Haber ve Gündem İçerikli Programlar

 

TGRT Haber yayın akışının büyük bir kısmını oluşturan haber bültenlerine günün tüm saatlerinde rastlamak mümkündür. Türkiye’nin önemli sunucularının anlatımıyla dünya ve ülke gündemindeki en son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Objektif yayıncılık anlayışını ilke olarak benimseyen TGRT Haber kanalı, gündeme ilişkin programları ile günlük değerlendirmeler sunmaktadır.

 

Ekonomi ve Girişimcilik Programları

 

Dünyanın çeşitli noktalarında takip edilen ulusal kanallardan birisi olan TGRT Haber, ekonominin nabzını tuttuğu programlar yayınlamaktadır. Ayrıca girişimcilik konularındaki programları ile geleceğin mesleklerine ve günümüzde yeni gelişen işkollarına bakış atmaktadır.

 

Spor Programları

 

Ülke ve dünya futbolundaki en yeni gelişmeleri TGRT Haber spor programları aracılığı ile takip edebilirsiniz. Alanında uzman isimlerin görüşleriyle maçların canlı olarak kritiğini yapabilir, takımların gidişatını değerlendirebilirsiniz.

 

TGRT Haber Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 913. Kanal
  2. Tivibu 43. Kanal
  3. D-Smart 45. Kanal
  4. Türksat 3A Uydusu (HD) (12685 Mhz, Horizontal (H), 27500 Symbol, 2/3)
  5. Türksat 4A Uydusu (HD) (12228 Mhz, Vertical (V), 8400 Symbol, 5/6)
  6. Kablo TV 913. Kanal (SD)
  7. Kablo TV 60. Kanal (HD)
  8. Kablo TV Analog S12
  9. Turkcell TV+ 56. Kanal
  10. Vodafone TV 45. Kanal

 

Künye

 

TGRT Haber TV A.Ş. kuruluşunun genel müdürlüğünü Sait EKEN yürütmektedir. Genel yayın yönetmeni olarak Ercan ESKİ, yayın koordinatörü olarak ise Talip ÇEKİÇ görev almaktadır. Diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Haber Müdürü: Muharrem YILDIZ

Sorumlu Müdür               : Mustafa TOKÖZ

Dış Haber Müdür: Tuna ÖZTUNÇ

Yurt Haberleri Şefi: Mücahit OKUR

Yayın Planlama Şefi: Gökhan ÖZBEK

Ankara Haber Müdürü: Ahmet SÖZCAN

Gece Haberleri Editörü: Yakup SAĞLAM

Gece Haberleri Editörü: Servet YAYLA

Sabah Haberleri Editörü: Doğuş Kara

İzleyici Temsilcisi: Nilay ÖZCAN

Web Sitesi Yayın Yönetmeni: Fuat ATİK

Telefon: +90 212 454 7070

Fax: +90 212 454 5656

WhatsApp: +90 546 780 8080

E-Posta: [email protected]