TL
TL
TL

TV5

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

TV5 Tarihçe

 

Yoğunluklu olarak yayın akışı içerisinde haber ve gündeme yer veren TV5, ülkenin köklü kanalları arasındadır. Yakın olduğu politik görüşlere göre bir kitle oluşturmuş olsa da tarafsız habercilik ilkesi ile hareket etmektedir. Ulusal çapta yayın yapan kanal, ülke ve dünya gündeminin çarpıcı başlıklarını ekranlara taşımaktadır.

TV5 kanalı ilk açılışını 2 Şubat 2004 tarihinde gerçekleştirmiştir. Daha sonra marka yüzünü ve bakış açısını değiştirerek Mayıs 2005 yılında yeniden açılmıştır. İkinci açılışının ardından logosunu da değiştirmiştir. Kanal, Anadolu İletişim Hizmetleri A.Ş. şirketi sahipliğindedir. Radyo Gençlik ve Kanal 42 ile kardeş kanallardır. Ayrıca web sitesi üzerinden internet gazeteciliği gerçekleştirmektedirler.

TV5 açılışından bu yana “Sözü Olan Herkes İçin Türkiye’nin İhtiyacı” sloganını kullanmaktadır. Genel merkezi İstanbul ilinin Küçükçekmece ilçesine bağlı Sefaköy semtinde yer almaktadır. İkinci açılışından sonra gerçekleşen kadro değişikliği ile yayın politikası da oldukça değişmiştir. Yayın hizmetlerini ve ulaşım ağlarını genişletmek üzerine çalışmaları devam etmektedir.

TV5 iç ve dış politikayı ilgilendiren önemli olayları alanında uzman isimlerin görüşleri üzerinden ekranlara taşımaktadır. Son dakika gelişmelerini canlı olarak aktarması sebebiyle pek çok seyirci tarafından tercih edilmektedir. Haberin dışında ekonomi, hukuk ve eğitim gibi konularda da programlar sunmaktadır. Aynı zamanda yayın akışının bir kısmını dini konulara ayırmaktadır.

 

 

TV5 Programları

 

Haber ve Tartışma Programları

 

TV5 haber programları sabah 8 ile başlayıp günün geç saatlerine kadar devam etmektedir. Sabah haber turunun ardından, öğle ve öğleden sonra farklı bültenler yayınlamaktadır. Saat 19.00’da başlayan ana haber bülteninin akabinde ise tekrar gece haberleriyle geri dönmektedir. Ekranların en uzun süreli haber bültenlerinden birisini yayınlayan TV5, önemli isimleri konuşmacı olarak davet etmektedir.

TV5 tartışma programları, günün önemli gelişmelerinin değerlendirildiği ve yorumlandığı programlardır. Alanında başarılı isimlerin moderatörlüğünde gerçekleşen programlarda uzman isimler konuk edilmektedir. Bu programlarda Ankara kulisleri, gizli dosyalar, perde arkası olaylar ve dünya gündemini meşgul eden gelişmeler tartışılmaktadır.

 

Tarih ve Düşünce Programları

 

TV5 yayın akışı içerisinde düşünsel yayınlar ve tarihteki önemli gelişmeleri konu edinen programlar yakalamak mümkündür. Düşünce alışverişinin yapıldığı bu tür programlarda sunucular konuyu açmakta ve konuşmacıların fikirlerini almaktadır. Seyirciyi bilgilendirmeye yönelik olan düşünce programlarında derin sohbetler geçmektedir. Tarih ile ilişkili programlarda ise geçmişin doğru tahayyül edilmesine yönelik yayınlar yapılmaktadır.

 

Dini Programlar

 

Yayın akışı içerisinde dini programlara yer veren TV5, İslamiyet üzerine ufkunu genişletmek isteyen seyircileri ekran başına davet etmektedir. Bu programlar dinin önemine, sorumluluklarına ve ahlaki açıdan iyileşmeye vurgu yapmaktadır. Çoğunlukla sabah saatlerinde veya hafta sonu yayınlanan dini içerikli programlarda önemli din bilginleri sunucu veya konuşmacı olarak yer almaktadır.

 

TV5 Nasıl İzlerim?

 

  1. D-Smart 102. Kanal (SD)
  2. Türksat 3A Uydusu (SD) (12729 Mhz, Vertical (V), 30000 Symbol, 2/3)

 

Künye

 

Kanalın bağlı bulunduğu şirketin ismi Anadolu Radyo ve Görüntü Hizmetleri A.Ş. şeklindedir. Kanalın kuruluşunda genel yayın yönetmeni olarak yazar ve akademisyen Yusuf KAPLAN görev almıştır. Fakat yayın politikalarındaki uyuşmazlık sebebiyle görevden alınmış, yerine Mustafa GEÇER getirilmiştir. 2017 yılında TV5 ile Milli Gazete yönetimlerinin birleşmesinin ardından Mustafa YILMAZ genel yayın yönetmenliği üstlenmiştir. Kanalın diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Genel Müdür: Yılmaz BAYAT

Genel Yayın Koordinatörü: Mehmet Ali KAYACI

Haber Müdürü: Mustafa DENİZ

Program Müdürü: Hasan Basri AKDEMİR

Web Sitesi Yayın Yönetmeni: Sürur ÖZTÜRK

Hukuk Danışmanı: Ömer GEYİK

Reklam Müdürü: Süleyman FURUNCU

Telefon: +90 212 495 10 05

Telefon: +90 212 348 9473

E-Posta: [email protected]

Ankara Temsilciliği Telefon: +90 312 473 8694