TL
TL
TL

TVNET

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

TVNET Tarihçe

 

Ulusal alanda faaliyet gösteren TVNET, haber yayınlarının ağırlıkta olduğu bir özel televizyon kanalıdır. Tam adı Televizyon Net olan kanal 8 Nisan 2005 tarihinde ART ismiyle kurulmuştur. 2006 yılında test yayınına başlamış, 1 Ocak 2017 tarihinde ise ismini TVNET olarak değiştirmiştir. Kanal Albayrak Medya Grubu çatısında altında yayın hayatına devam etmektedir.

2015 yılından bu yana “Yeni Medya Ekranı” sloganını kullanan kanal, günün tüm saatlerinde kesintisiz şekilde yayın akışını sürdürmektedir. Zamanla içeriklerini zenginleştirmiş, haberin yanına çeşitli türlerde programlar eklemiştir. Bununla birlikte izleyici kitlesini de genişletmiştir. Yine aynı medya grubu bünyesinde yer alan TVNET Radyo kanalı ile işitsel yayın akışını sürdürmektedir.

Kanalın ana merkezi İstanbul ilinin Zeytinburnu ilçesinde yer almaktadır. Tempo TV ile kardeş kanallardır. Resim formatı olarak 576i (16:9 SDTV) ve 1080i (HDTV) kullanmaktadır. Kanalın HD yayını bulunmaktadır. Kanalı sosyal medya ağlarından ve video platformlarından takip etmek mümkündür. TVNET kanalı Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeleri tarafsız olarak aktarmakta ve yorumdan uzak durmaktadır.

 

TVNET Programları

 

Haber ve Gündem Odaklı Programlar

 

TVNET haber programları günün ilk saatlerinde başlayıp gece boyunca aralıklı olarak sürmektedir. Çeşitli gün ortası haberleri ile en yeni gelişmeler aktarılmakta, ana haber bültenine ise geniş bir zaman dilimi ayrılmaktadır. Objektif habercilik ilkesini benimseyen kanal, ülke ve dünyayı ilgilendiren önemli olayları sıcağı sıcağına izleyiciye aktarmaktadır. Kanalın hafta sonu haber programlarının saatlerinde küçük değişiklikler olsa da kesintisiz olarak devam etmektedir.

Ülke ve dünya gündeminin değerlendirildiği TVNET programlarında akademisyen, siyasetçi ve gazeteciler ağırlanmaktadır. Ciddi meselelerin masaya yatırıldığı bu programlarda önemli tartışmalar ve fikir alışverişleri yaşanmaktadır. Grafikler, istatistikler ve bilimsel verilerden yararlanılarak olası gelecek senaryolarına dair değerlendirmeler yapılmaktadır.

 

Teknoloji ve Sağlık Programları

 

TVNET yayın akışı içerisinde çeşitli sağlık ve teknolojileri konularında programlar ile karşılaşmak mümkündür. Yapay zeka, dijital dönüşüm, sosyal medya, kripto paralar ve metaverse evreni gibi çok sayıda konu masaya yatırılmaktadır. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmek isteyen meraklı izleyiciler için çeşitli alternatifler yer almaktadır. Ayrıca halk sağlığı, sağlık eğitimi, yeni teşhis ve tedavi yöntemleri, sağlık politikaları gibi konularda da programlar yer almaktadır.

Spor ve Kültür Programları

 

Türkiye’nin önemli sunucularını bünyesinde toplayan TVNET, spor programları ile de öne çıkmaktadır. Futbol dünyasından haberlerin aktarıldığı bültenlerin yanı sıra, çeşitli yorum programları yakalamak mümkündür. Kültür programları ise kitaplardan sanatçılara, kahveden tarihe çok sayıda konuyu ele almaktadır. Bunların yanı sıra girişimcilik, lezzet, seyahat, belgesel ve çeşitli insan hikâyelerinin anlatıldığı programlar da yayın akışı içerisinde kendisine yer bulabilmektedir.

 

TVNET Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 39. Kanal
  2. Tivibu 41. Kanal
  3. D-Smart 41. Kanal
  4. Türksat 4A Uydusu (HD) (12213 Mhz, Vertical (V), 5833 Symbol, 2/3)
  5. Kablo TV 64. Kanal
  6. Turkcell TV+ 57. Kanal
  7. Karasal Yayın C25

 

Künye

 

Kanalın bağlı olduğu şirket ismi Net Yayıncılık San. ve Tic. A.Ş. şeklindedir. Uydu, karasal ve kablo ortamında yayın yapan kanalın genel müdürlüğünü Ömer KARACA üstlenmektedir. Diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Genel Müdür Yardımcısı: Serhat İBRAHİMOĞLU

Sorumlu Müdür (Teknik Müdür): Ünal DOĞAN

Sorumlu Müdür (Yayın-Yönetim): Ahmet Hamdi YÜKSEL

İstanbul ve Ankara Haber Merkezi Sorumlusu: Gökhan YILMAZ

İstihbarat Sorumlusu: İsmail Umut ARABACI

Haber Yayınları Sorumlusu: Erkan KAYMAZ

Ekonomi Haberleri Sorumlusu: Semra KARABAŞ

Telefon: +90 212 467 5500

Telefon: +90 212 674 6767

Fax: +90 212 467 6948

E-Posta: [email protected]