TL
TL
TL

Ulusal Kanal

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Ulusal Kanal Tarihçe

 

Ulusal Kanal, güncel haber akışını takip etmek için en çok tercih edilen kanallardan birisidir. 29 Ekim 2000 tarihinde yayın hayatına başlayan Ulusal Kanal, 16:9 resim formatını kullanmaktadır. Ulusal Kanal İletişim Hizmetleri şirketi bünyesinde kurulmuştur. İlk olarak sadece İstanbul’da yayın yapan kanal, 2003 yılından itibaren Türkiye genelinde yayın yapmaya başlamıştır. Zamanla seyirci sayısını arttıran Ulusal Kanal, geniş bir kitle tarafından takip edilmektedir. Karasal yayın üzerinden devam eden kanal, İstanbul yerel TV ağı olan Yeditepe TV’nin ardından hayata geçirilmiştir.

“Türkiye’nin Milli Kanalı” sloganını kullanan Ulusal Kanal, haber bültenlerinin yanı sıra çeşitli konularda programlar yayınlamaktadır. Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmelerin değerlendirildiği programlar çok sayıda seyirci tarafından takip edilmektedir. Ayrıca kültür ve sanat içerikleri programlara da sahiptir. Kanalın genel merkezi İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Ulusal Radyo kanalı üzerinden işitsel yayın akışına sahiptir. Aydınlık Gazetesi aynı medya grubu bünyesine dâhildir.

 

Ulusal Kanal Programları

 

Haber Programları

 

Ulusal Kanal, Türkiye ve dünyada gerçekleşen en sıcak gelişmeler aktaran çok sayıda haber programı yayınlamaktadır. Kanalın yayın akışının büyük bir kısmını haber programları oluşturmaktadır. Gazetelerdeki önemli başlıklara göz atabileceğiniz programlar ile güne başlayabilirsiniz. Ulusal Kanal içerisinde çok sayıda günaydın haberleri yer almaktadır.

Gün ortası haberleri ile yeni gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ulusal Kanal’ın ana haber bültenleri de çok sayıda izleyici tarafından takip edilmektedir. Dinamik bir haber akışı sunan kanal, alanında uzman isimleri yorumcu olarak davet etmektedir. Türkiye’nin önemli sunucularının aktarımıyla gelişmeleri izleyebilirsiniz. Hafta sonu programlarında haberleri farklı isimlerden dinleyebilirsiniz. Ayrıca gündemin çarpıcı başlıklarının değerlendirildiği konuşma programları bulabilirsiniz.

 

Spor Programları

 

Ulusal Kanal içerisinde spor alanındaki önemli gelişmelerin aktarıldığı çeşitli programlar yer almaktadır. Daha çok futbol odaklı programlarda alanında uzman isimler en son müsabakaları değerlendirmektedir. Ekranların sevilen yüzlerinin sunuculuğunu yaptığı programlarda Türkiye ve dünya futboluna dair gelişmeler yorumlanmaktadır.

 

Kültürel Sohbet Programları

 

Ulusal Kanal programları arasında kültürel sohbetlerin yapıldığı keyifli yayınlar bulabilirsiniz. Sinema, tiyatro, edebiyat gibi konularda alanının önemli isimleri konuşmacı olarak ağırlanmaktadır. Ayrıca medya dünyasındaki ilgi çeken gelişmelere de değinilmektedir. Ekranların sevilen isimlerinin sunuculuğunu yapığı programlarda keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

 

Ulusal Radyo Programları

 

Ulusal Radyo kanalının programlarını Uğur Atis ve Sinan Yalçınkaya hazırlamaktadır. Türkiye’nin Milli Tek Radyosu sloganı ile yayın yapan radyo kanalı içerisinde çok çeşitli alanlarda programlar yer almaktadır. Haber, hava raporu, trafik ve müzik alanlarında farklı programlar yayınlanmaktadır.

 

Ulusal Kanal Nasıl İzlerim?

 

  1. Digitürk 52. Kanal
  2. Tivibu 61. Kanal
  3. D-Smart 89. Kanal
  4. Türksat 4A Uydusu (12685 Mhz, Vertical (V), 30000)
  5. Kablo TV 39. Kanal
  6. Turkcell TV+ 124. Kanal
  7. Vodafone TV 61. Kanal

Ulusal Kanal’ı YouTube ve BluTV üzerinden de takip edebilirsiniz.

 

Künye

 

Kanalın şirket ismi Ulusal Haber Hiz. Yap. Prog. Rek. Org. San. ve Tic. A.Ş. şeklindedir. Merkez binası Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı üzerindedir. Genel yayın yönetmenliğini Sinan SUNGUR üstlenirken, yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğünü Adnan TÜRKKAN yürütmektedir. Kanalın diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

 

Sorumlu Müdür ve Haber Müdürü: Deniz ADALI

Personel ve İdare Müdürü: Murat GÜNEŞ

Reklam Müdürü: Oğuz POLATBİLEK

Web Sitesi Genel Yayın Yönetmeni: Kıvanç ÖZDAL

Ulusal Kanal Telefon: +90 212 251 5090

WhatsApp İhbar Hattı: +90 530 291 2361

Ulusal Radyo Telefon: +90 850 811 1008

Ulusal Radyo WhatsApp: +90 530 917 1008